The crafters guide



This text is in Norwegian

Please, do not copy this text, or parts of this text, online or in print without getting a written consent from me. You may link back to this page.


A
Alkoholbaserte tusjer: Promarkere, Touch og Copics. Du bør ha minst 3 fargetoner i hver farge + blender. Det er flere ulike teknikker og mange videoer på You-tube. Det fargelegges ofte med vekt på lys og skygge i figurene. Bruk sirkelbevegelser når du farger og skal farges vått i vått. Bruk lyse farger over de mørke og dra ut fargen slik at overgangene ikke blir skarpe. Enkel skyggelegging Copics, Skyggelegging av folder i kjole Copics
Bruk vannbaserte puter: Memento, Adirondack og Distress Ink.
Papir: Bruk tykt papir (250-300g): Letraset sitt eget papir eller Color Copy 250g (enkelte butikker har også 300g). Merk: dette papiret reagerer litt forskjellig på hvordan du bruker tusjen og type tusj. Min erfaring er at flere med Promarker får bra resultat med dette arket, men de som bruker Copic - ikke alltid får et pent resultat. Resultatet avhenger også av hvor hardt du farger og hvor mange ganger du legger på farge. Ha et papir under som suger opp ekstra væske/farge.
Alcohol ink: Alkoholbassert og vannfast farge. Kan brukes til å farge metall, metalltape, washitape, osteklut,  bakgrunner og mye mer. Alkohol ink oppbevaring med mal. Kort med Alkohol ink.
Alter: Begrepet brukes noe forskjellig. Noen bruker alter som et begrep om ting som faller litt utenfor de vanlige scrappekategoriene. Det vil si ting som ofte er tredimensjonale eller ting som er pyntet (feks en ramme eller en gammel klokke), Andre bruker begrepet alter mer konsekvent om det som er "alterert" eller endret. Eksempel: Alterert klokke.
Art Journaling: Art Journaling er en stil hvor det ofte brukes mye sterke farger, maling, spray, klasj og klin. Noen klipper ut av ukelader og aviser, andre stempler. Ofte er det kombinert med ordtak eller annen tekst.Eksempel: Art Journal side i minialbum.
ATC: Artist Trading Cards. Utrykk som brukes om små kort som byttes mellom scrappere. Disse kan sammenlignes med buisnesskort. En ATC skal være 2,5 x 3,5 inches. ATC spesifiserer ikke noe om tykkelse - derfor er det også noen som lager Chunky ATC - som er tykke, og mer som en pyntet kloss. Eksempel på ATCer .

B
Basispakke til scrapping - som også anbefales som basisutstyr på treff: Punch around the page "Martha Stewart", bladpunch, skjærebrett, stor saks, liten spiss saks, passer, gråblyant, viskelær, svart penn, strikkepinne, sandpapir/neglfil, mønstersakser, blomster (eller se hvordan du kan lage dine egne), Et lite utvalg stempler (motiv og tekst), stempelrenser, sort stempelpute, brun stempelpute, Lim, 3d puter og tape. En Scrappeveske/tote til å ha på plassen som du kan ha utstyret i mens du jobber. Et lite utvalg av papir. Bli kjent med hva du liker før du hamstrer mye papir. Stilen har en tendens til å forandre seg etterhvert som du har scrappet mye. Det er ikke alle ark som er like fine til alt. Det lønner seg å invistere i gode blyanter (feks prismacolour) eller tusjer (Promarkere, Touch eller Copics). Prøv dem gjerne hos noen andre før du bestemmer deg.
Bazzill: Ensfarget tyk kartong som ofte har litt mønster. Finnes i de fleste fargekombinasjoner. Kan gjerne brukes både til kort (selve kortet som du dekorerer) og til 3D kreasjoner (Det vil si bygge biler, lamper og pianoer etc). Eksempler på bazzill
Big Shot: Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Håndsveiv - går ikke på strøm. Tar det meste av de vanlige diesene. Hvis du skal bruke store dies, kan man invistere i en Big Shot Pro. Plater/sandwich oppskrifter. Ellers, se under Dies.
Bling: Fellesutrykk for alt stasj som som halvperler og krystaller/gems
Brads: Splittbinders - Kan være med noe pen pynt på hodet, eller helt enkel i flere ulike farger og størrelser. Noen ganger går utrykket Eylet og brads litt om hverandre.
Bånd: Oppbevaring: Feks "Pull EZ Ribbon Purse" fungerer fint. Lett å ta med på treff.

C
CAS: Clean and Simple. CAS kort og LOer er enkle og har rene linjer. Det skal være lite pynt. Det er en kunst å lage fine CAS produkter.
Charms: Små metallanheng som ofte henges mellom blomsterene på kort. Brukes også på LO, Mixed Media eller andre papirprosjekter. Kort Hobby har masse charms til en fin pris.
Chipboard: Litt tykk papp. Du kan få kjøpt figurer og bokstaver ferdig utstanset i chipboard. Disse kan du dekke med egne ark, male eller la de være som de er.
Shabby Chic: Prosjekter med et litt "gammelt" preg. Helt lyse farger, mye hvit - beige - lyseblå og rosa. Mye distressing og ofte blonder. Eksempel på chabby chic tags.
Colorblocking: En stil der bilder og papir blandes slik at det ser ut som et puslespill, byggesteiner eller murstein. En ser tydelig de forskjellige delene som er satt sammen.
Copics: Se alkoholbasert tusj
Coredinations ark: Farget kartong, hvor bare det øvre og nedre laget av kartongen er farget. Dette gir en artig effekt når du river i papiret. Da kommer "kraft" fargen i papiret frem i lagene i midten.
Cracle Paint: Krakeleringsmaling. Dette er tykk maling som gir en krakelert malingseffekt når den tørker. Morsom effekt på små ting (bokstaver og chipboard) på kort og bakgrunner. Du kan få krakeleringsmaling som fungerer i et steg (tykk maling som krakelerer ved tørking) eller krakeleringsmaling som males på i 3 skritt (bunnfarge, toppfarge og krakeleringsmedium).
Craft Mates: Består av en veske med plastoppbevaring til småstasj. Praktisk - hver boks åpnes separat.
Cuttle Bug: Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Sveiv - går ikke på strøm. Plater/sandwich oppskrifter. Se under Dies.

D
DT/ Design Team: Produsenter, forhandlere, butikker, blader (nett og papir) og utfordringsblogger har ofte Design Team. Dette er designere som ofte lager ulike ting for å vise frem nye produkter og som skal inspirere. Det er stadig utlysning etter DT ulike steder. For å bli med i DT er det ofte et krav at du har en oppegående blogg, og at du har scrappet en stund - slik at du er inne i de ulike stilartene og kan endel teknikker. 
Dies: Dette er kutteplater med som du kan bruke i feks Cuttle Bug, Big Shot eller Vegabond og som kutter ut figurer av papir. Diesene kan du stort sett bruke om hverandre i maskinene. Det finnes et utall av forskjellige merker på Diesene feks Tim Holtz og Spellbinder. Big Shot tar dies som er større enn Cuttle Bug. De fleste anbefaler Big Shot framfor Cuttle Bug. Big Shot og Cuttle Bug har sveiv hvor du sveiver diesen igjennom. Vegabond er elektrisk - du slipper sveiving men er avhengig av strøm. Plater/sandwich oppskrifter
Digitale stempler: Stempler som du får som en digital bildefil. Du kan selv bestemme størrelsen på stempelet. Disse kan bestilles hos produsenter eller du kan også få noen gratis på nett (pass på at de du har fått ikke har copyright som betyr at de ikke skulle vært frigitt på nett). Digitale stempler har du normalt ikke lov til å dele med andre (copyright). Dette gjelder både bildefilen og utskrifter av stempelet.
Distressing: Å farge kantene på papiret med feks stempelsverte. Veldig vanlig å distresse i bruntoner - men alle farger er lov. Mange bruker Distress Ink puter, men her kan du bruke de fleste stempelputer. Noen ganger slites kantene litt og rives i før man legger på stempelsverten. For å få på stempelsverten jevnt bør du bruke en liten pute eller bit av en svamp til å påføre stempelsverten. 
Distress ink: Vannbasserte stempelputer. Disse kan brukes til stempling, stensiler og til å distresse/ farge kanter på papir. Min oppbevaring for distress ink.
Distress Marker: Vannbasserte tusjer produsert av Tim Holtz. Det er totalt 36 tusjer + Picket Fence. Tusjene har to tupper, en fin tupp i plast og en pensel tupp. Egen teknikk for å farge med disse. 
Stempelputer: vannfaste stempelputer som Stazon eller Versafine
Distress ink reinkers: Kan brukes til å etterfylle distress ink putene. Man kan også male med reinkerne med en tynn pensel. Ark: Tykt akvarellpapir (merk det er stor forskjell i kvalitet på akvarellpapir). Videotutorial på fargelegging med reinkere.
Distress stain. Vannbassert farge. Kan blant annet brukes til å farge bakgrunner på tager, art journalsider, layouter og Mixed Media. 
Doilie: En liten blondeduk eller blondeserviett. Denne er ofte rund eller hjerteformet - men kan også ha andre former.
Drodling: Pennestreker - alt fra noen rette streker til andre skriblerier. Ikke tekst - men mer mønster (slik mange tegner når du sitter i telefon og har penn og papir tilgjengelig).
Dylusion spray:  Vannbassert spraymaling I sterke farger. Bruker mye til bakgrunner på tager, art journalsider, layouter og Mixed Media. Vær obs på at fargen ikke er vannfast når den er tørr. Eksempler på bruk: Distress ink oppbevaring, og layout i sterke farger.

E
Embossing (tørr): Dette er en embossing som gir et hevet preg i papiret. Du bruker egne embossing foldere og legger papir, embossingfoldere og plater lagvis, før du kjører dem igjennom maskinen. Rekkefølgen er litt ulik i forhold til hvilken maskintype du har. I de maskinene du kan sveive, stopper du hvis du har for mye motstand. Du kan også lage egne embossingfoldere. Flere dies har i tillegg muligheten for å embosse etter at du har kuttet. For å embosse må diesen og papiret kjøres igjennom maskinen en gang til med en embossingfolder.
Embossing (våt): Gir stempelet en opphevet kant. Du trenger eget embossingstempelpute, embossingpulver og embossingpistol. Stemple som vanlig med bruk av embossingstempelpute, dryss over embossingpulver (og ta av det som er til overs som du gjør med glitter. Tøm det som er til overs tilbake på embossingpulveresken - dette bruker du igjen). Hold varmepistolen litt unna og se at pulveret smelter der du har stemplet det. Avkjøl. Det finnes ulike typer embossingpulver: Vanlig embossingpulver kommer i ulike farger (gull, sølv, sort og hvit er mye brukt). Disse er godt egnet å bruke i kompinasjon med stempler. Distressembossingpulver gir et mer slitt preg. Den erfin til å lage forskjellige effekter som feks irring, eller mosepreg. Påfør gjerne lim/blekk fra embossingputen direkte på det du skal lage effekt på, uten å gå via et stempel. Stampendous embossingpulver, består av en kombinasjon av flere farger og gir et mer melert utrykk. Den er tykkere og mer klumpete en vanlig embossingpulver. Påfør også her lim/blekk fra embossingputen og rett på det du lager. Hold embossingpistolen under papiret til du ser at embossingen har begynt å smelte og sette seg fast i papiret. Bruker du embossingpistolen ovenfra vil ofte embossingkornene fly avgårde.
Eylet: "Nagler" som festes i ulike papirprosjekter. Naglene kan ha ulik form eller bare være enkle og runde. Du trenger eget verktøy for å feste slike eylets. Noen ganger går utrykket Eylet og brads litt om hverandre.

F
Foil / Folie: Folie finnes i mange farger og skinner. Den festes på det du skal lage på ulike måter. Du kan bruke den sammen med en utskrift fra en laserskriver, og med ulike sprayer og mediumer som inneholder de samme produktene som er i en laserskriver som får folien til å feste seg. Heidi swap har mange fine nye produkter her. Disse brukes sammen med varme og trykk (Mink maskin, lamineringsmaskin eller strykehjern). Du kan også bruke folie sammen med dobbeltsidig limark eller tape eller sammen med lim (og mediumer som har lim i seg). Her er en video hvor det vises ulike måter å bruke folie på. Hvordan bruke folie sammen med limark og dies.
Freestyle: Gjør som du vil. Ofte sterke farger og drodling. Utradisjonell pynt.


G
Grand Calibur: Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Sveiv - går ikke på strøm. Plater/sandwich oppskrifter. Se under Dies 

H
Heritage: Mye bruntoner og svart - ellers veldig likt vintage

I

J
Journaling: Skrive noe på kort eller LO (ikke stemplet). Her gjelder ikke å skrive inni kortet - det må være endel av designet på kortet.

K
Krympeplast: Et rimelig tykt ark som du kan stemple, tegne eller skrive ut fra PC- på. Du kan også fargelegge. Plasten har en blank og en matt side. Du tegner, stempler og skriver ut på den matte siden. Klipp ut og legg bitene i ovnen eller bruk varmepistolen/embossingpistolen. Følg instruksjonene på pakken. Plasten bølger seg og krymper og du får små tykke plastbiter/knapper som du kan dekorere med. Gir en stilig effekt med stempler og tekst. Hvis du ikke har krympeplast, kan du også prøve deg frem og bruke plast fra embalasje. Dette kan også gi en krympeeffekt. Pass på god ventilasjon når du varmer opp plast. Det dannes gasser som er giftige.

L
Lag på lag: Mye mønsterark i mange lag og stasj - ofte riving i papirer.
Lifte: Å lifte, vil si at en hermer etter en hovedide eller et oppsett til en annen. Produktet ligner utgangspunktet, men er ikke en kopi. Det vil si at det ligner, men du har satt ditt eget preg på det ferdige produktet du har laget. Ved lifting skal man oppgi hvem man har liftet.
Lim: Noen liker best å bruke lim, andre bruker tape. Jeg er ikke glad i tape! (og vil derfor ikke anbefale noen av disse). Ulike lim er god på sine egne formål. Papir/3D bygging: Jeg anbefaler RX lim (grå tube) og Uhu (Gul tube). Begge disse er flytende lim. Det tar litt tid å tørke, så du har tid til å ombestemme deg. Limet sitter godt når det er tørket. Blomster: Limpistol. Metall (Mixed Media): Matte Super Heavy Gel (Liquitex) og eventuelt superlim. Feste ark til lerret: Mod Podge eller Studio multi.medium matte (Claudine Hellmuth).
Liquid Perls: Liten flaske med flytende tykk "maling". Bruk forsiktig og det gir en fin 3D effekt ulike scrappeprosjekter og stoff. Egner seg feks til å lage effekter som "halvperler" og svirler på prosjekter.
LO: En Lo (Layout) er en scrappet side som feks kan gå i et album eller som bilde på veggen. En Lo har fotografier på - ellers gjør man som man vil :)

M
Metalltape: Brukes som effekter på kort, tags og andre kreasjoner. Lim på knapper, metall, utstansa papp og tykke bokstaver. Legg metalltape over. Bruk en strikkepinne for å dytte ned tapen forsiktig rundt kanten på tingene du har under tapen. Her har jeg laget et Minikurs. Eksemple: Påskeegg med metalltape.
Minc maskin: Heidi Swap sin maskin som brukes sammen med folie og utskrifter fra laserskriver eller spray og mediumer.
Mixed Media: Et utrykk som brukes om kunst der man bruker flere typer medier for å lage et produkt. Ofte blander man papir, plast, metall og blomster. Man maler og bruker ulike farger og produkter for å skape ulike sjateringer og skygger. Aida og Finnabair er dyktige Mixed Media kunstnere.
Mod Podge: Blankt vannbassert lim og lakk i ett. Kan brukes på samme måte som decoupage lim eller Multi Medium. Stryk på en flate og la det tørke. Så kan du bruke andre medier og maling over. Du kan også stryke et lag lim på en flate, legge mønsterark over og stryke over et lag til med Mod Podge. Det første laget fungerer som lim. Det andre laget fungerer som lakk. Mod Podge fungerer også som lakk for Mixed Media arbeider (NB: Vær forsiktig dersom du har brukt produkter som flyter lett ut i vann under - feks dylusions - da ødelegger Mod Podge fordi fargene flyter ut når de blir våte).
Monokromatisk: Det du lager skal ha gjennomgående en farge på papirer og pynt. Du kan ofte ha svart og hvit i tillegg til den ene fargen (men dette er et definisjons spørsmål). Fargen kan blandes med svart og hvit og dermed kan du bruke lyse og mørkere farger av den samme fargen du har valgt. 
Mønsterark: Mønsterark finnes i ulike merker, farger og stiler. Typiske nordiske ark er Pion, Maja og Poppy design (for Panduro). Store internasjonale navn er feks Graphic 45, Prima og Kaisercraft. Slik ser min arkoppbevaring ut.

N

O
OTP - Of The Page: Et utrykk som brukes om alter eller ting som er laget i 3D. Kan feks være bokser, julekalendere, altererte flasker eller rammer. Eksempel på OTP prosjekt.
Osteklut: Ligner litt på gassbind. Brukes mye på kort, LO  og Mixed Media bak motiv eller papir slik at litt av ostekluten synes. Fåes kjøpt i flere scrappebutikker. Du kan også bruke gammeldagse, et lags gassbind eller trelags klut fra Nille. Osteklut egner seg også sammen med blomster og gir litt fylde til det du lager, slik at det ser ut som om du bruker flere blomster enn det du egentlig bruker. Bruk av osteklut med medium som stivner stoff.
Overlay: Minner om overheadark med mønster på. Kan klippes opp eller brukes som det er. Noen lager også LO rett på slike ark. Eksempel på layout med overlay.

P
Paper Piecing: Er når du lager en figur ved å klippe ut forskjellige deler av figuren i forskjellig papir og etterpå setter delene sammen til en figur. For eksempel hvis du stempler en jente på et vanlig hvit ark, på et hudfarget ark, på et brunt ark og på et blomstrete ark. Klipper ut jenta i det hudfargete arket - og limer hun på det hvite arket. Klipper ut hår i det brune arket og kjolen i det mønstrede arket. Kjole og hår limes på det hudfargede motivet. Eksempel på bruk.
Pinterest: Fungerer som en digital oppslagstavle, hvor du kan "pinne fast" linker til ting du liker. Du kan legge inn linker selv, eller du kan bruke pinterest som en søkemonitor, for å søke på andre sine oppslagstavler. Husk at Pinterest ikke er en kilde i seg selv, derfor ikke henvis til at du fant noe på Pinterest, gå heller inn på linken Pinterest pinnen viser til og bruk det som referanse. Vær litt obs i forhold til bilder og digitale stempler som legges ut på ulike tavler her - sjekk link - endel av det som er lagt ut, er lagt ut i strid med copyright. Min pinterest tavle.
Planner: En 7. sans / dagbok hvor du kan skrive notater og har plass til å scrappe litt. Hobbykunst har Norges beste utvalg i plannere og utstyr til plannerne.
Pop-up: Brukes om kort eller album der deler av kortet/albumet spretter ut som i en Pop-up bok. Her et et eksempel på en pop-up bok.
Preging: Du kan få egne pregebrett. Noen skjærebrett har også eget pregeverktøy. Du kan også bruke strikkepinne for å prege. Når du preger lager du en linje over arket med pregevertøyet. Dette gjør at du kan lage en pen brettekant der du har preget.
Prismacolor: De vanlige settene er Fargeblyanter som er vannfaste, men du kan også få Prismacolor akvarellblyanter. Med de vannfaste blyantene farger du i sirkelbevegelser og drar fargene over i hverandre. Bruk flere ulike fargetoner i hver farge når du farger, for å danne skyggelegging. Du trenger ikke farge vått i vått, og kan dermed legge fra deg et motiv en tid, for å ta det frem igjen senere. Bruk vannbaserte puter: Memento, Adirondack og Distress Ink. Ark: Egnet seg godt på Kraft kartong eller tykke tegneark. Prismacolor tutorial
Project Life (PL): Noen bruker utrykket "Lommescrapping" på norsk. PL går ut på å pynte små kort som legges inn i oppdelte plastlommer. På denne måten lages det album i forskjellige størrelser. Mer info og inspirasjon kan du få hos Project Life Norge.
Promarkere: Se alkoholbasert tusj
Punch: Kommer i mange forskjellige merker. Noen er billige og noen dyrere. Pass på kvaliteten. Best erfaring har mange med Martha Stewart punchene. Vær oppmerksom på at punchene kan gå i stykker hvis du bruker dem i for tykt papir/papp. Slik ser min punche oppvaring ut.

Q
ØuicKutz: Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Sveiv - går ikke på strøm. Se under Dies.

R
Rub Ons: Kommer som bokstaver eller figurer. Ser litt ut som klistremerker. For å feste dem, må du legge motivet du skal bruke der du skal ha det og gni over med en ispinne-strikkepinne eller lignende. Du kan få kjøpt papir til å lage egne Rub Ons som du printer ut på en skriver.

S
Silhouette: Elektrisk maskin som du kan koble til datamaskinen. Med denne kan du skjære ut alle alfabeter du har på maskinen din i papir. Du kan også laste ned figurer du vil skjære ut eller tegne selv. Du kan selv velge størrelsen på det du skal skjære ut. Silhouette tar A4 papir -  Cameo tar 12x12 ark. Begge disse krever noe datakyndighet for å bruke, men programmet er relativt enkelt å forstå. Demonstrasjon av Silhouette Portrait.
Sizzix: Merke som blant annet fører dies og Big shot.
Skisse: En skisse kan brukes til å scrappe både kort og Loer. Når en scrapper skal man ha med de ulike elementene fra skissen, men man kan speile og snu på skissen som man vil. I det ferdige produktet skal man kunne kjenne igjen skissen.
Skjærebrett: Dette regnes som basisutstyr. Lurt å invistere i et som er bra med en gang hvis du skal drive endel med papirhobby. Martha Stewart sitt anbefales av flere. Mål i cm og Inches og tar 12x12 ark. Kniver må byttes med jevne mellomrom. Flere skjærebrett har også en mulighet for preging.
Skyggelegging: Å farge skygger må øves. Du kan øve med en lampe og en figur. Observer hvor det er mørke felter og hvor det er lyse felter.  Her finner du enkel skyggelære (engelsk).
Spellbinder (diesmaskin): Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Sveiv - går ikke på strøm. Se under Dies. Fåes kjøpt ulike dies i dette merket.
Stampscapes: En type stempler med natur som brukes for å lage bakgrunner. Video med hvordan du lager bakgrunner med Stampscapes stempler.
SteamPunk: En helt spesiell scrappestil. Består ofte av mørke og brune farger + metall. Ofte brukes mye tannhjul. Det skal være litt gotisk og preget av hvordan de i Victoriansk tid tenkte seg fremtidens maskiner og transportmidler. Ofte metalltape og metallcharms. Tøffe motiver feks Kenny K, eller motiver som er beregnet på Steampunk (type Johnny Depp som Willy Wonka eller Edward Saksehånd). Sjelden søte motiver. Tutorial på hvordan fjerne tannhjul fra gamle klokker.
Stensil: Brukes til å lage effekter i bakgrunner. Du kan kjøpe ferdige stensiler eller lage selv. Hvis du lager selv, kan du bruke en blonde, doilie eller lage utstanset mønster i overheadark. Bruk sammen med gesso, distress ink, distress stain, dylusions spray eller andre farger og malinger.
Stempelputer: Alkoholbaserte tusjer (Promarker, touch, copic etc) og Prismacolor = Vannbaserte puter: Eks Memento, Adirondack og Distress Ink
Vannbaserte farger (Distress markers/ink, aquamarkers, aquarell etc) = Vannfaste puter.
eks: Archival ink, StazOn, Memories
Stickles: Glitterlim på liten tube.

T
Tag: Betagnelse på en scrappet "gavelapp". Kan være ulike størrelser og stiler. Her kan du se ulike tags laget med TH sin tag dies.
Tape og limputer: 3D puter: Små tykke tapebiter (eller på remser eller ark som du klipper opp selv). Brukes for å få en mer 3D effekt på forsiden av kort og papirprosjekter. Det du skal ha til å vises i litt 3D klippes ut og limes på arket med 3D puter. 
Thickers: Bokstaver eller figurer som er selvklebende og som er litt tykke. Kan være chipboard, filt eller annet.
Tim Holtz: En designer som produserer mye scrappeutstyr. Dette er en motsetning til alt det søte - og er ofte litt røft og tøft. Mye metall og bruntoner. Mye er fint til Steam Punk - men mye er også fint til den søte stilen.
Touch: Se alkholbaserte tusj
Tote: Til å organisere scrappeutstyret (en type stor penn og utstyrsholder til å ha på arbeidsplassen). Denne er min hjemmelagde versjon.

U
Utklippsark: Ark med små motiver. Ofte er disse i vintage stil (gamle bilder), men de trenger ikke å være det. Vintage ark er ofte litt dyrere enn andre mønsterark (15-40kr). Disse kan kjøpes på papir eller feks bestilles digitalt. 

V
Vegabond: Brukes til å kjøre dies gjennom slik at en får figurer kuttet i papir. Elektrisk. Plater/sandwich oppskrifter. Se under Dies.
Vintage: Kort/Lo i "gammel bestemor/bestefar" stil. Lyse, duse farger - gjerne kremfarget, caffe latte/brun, hvit, lilla, rosa og blå. Ingen sterke farger som rød og gul! Bruker ofte vintage motiv (gamle bildemotiv) eller fargelagte stempeltrykk. Ofte blomster i lyse og duse farger. Mye blonder. Ark som kan passe stilen er for eksempel Pion og Maya ark.

W
Washi tape: Tape  på rull i ulike farger og mønstre. Kan farges og brukes til å lage bakgrunner, blomster, eller pynt. Egner seg til enkle og mer kompliserte prosjekter.
White space/Cluster: Mye av pynten er samlet på et sted på Loen eller kortet. Masse luft rundt.

X

Y

Z
Zutter: Et verktøy for å lage spiralbøker. Du trenger Zutter maskinen som lager hullene og wire som hører til.

Æ

Ø

Å



Denne lista oppdateres med jevne mellomrom :)



Fotograf: Helle Ness-Kvalvik

1 kommentar:

  1. Himmel for en jobb du har lagt ned her. Fantastisk flott og godt forklart

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...